PHP-Facility

– PHP-Facility! –

Leffingestraat 68 te Oostende

Ontstaan van PHP-Facility…

Begin 2015 startte ik (Martijn) met Personal Health Plan met als doel mensen op een verantwoorde manier te helpen bij het wijzigen van hun lichaamssamenstelling. Dit proces verliep zeer vlot, al was er nog 1 probleem gedurende dit jaar. De klanten kregen een trainingsschema mee, maar moesten hun oefeningen opzoeken op Youtube of een andere site. Door dit gebrek werden de oefeningen vaak op een verkeerde manier uitgevoerd.

Instructievideo’s…

Ik zocht een oplossing en maakte 150 instructievideo’s met uitleg die ik plaatste op mijn site. Via een gebruikersnaam en wachtwoord kunnen de klanten alle oefeningen bekijken die op hun trainingsschema staan. Deze oefeningen waren reeds een grote hulp, mensen hun resultaten verbeterden doordat ze de oefeningen grotendeels juist uitvoerden. Al had ik hier nog steeds een slecht gevoel over, aangezien het effect niet was hoe ik het persoonlijk zag. Personal Health Plan werkt met verschillende doelgroepen en trainingsuitvoering is nu eenmaal belangrijk. Vooral het tempo van uitvoering waar ik telkens op hamer bij klanten bleef een pijnpunt. Eind 2016 ben ik op zoek gegaan naar een locatie waar ik mensen, indien gewenst 1 op 1 kon begeleiden.

De PHP-Facility…

De PHP-Facility is een plaats onderverdeeld in 2 ruimtes. Er is een bureauruimte aanwezig waar het  optimaliseren van het voedingspatroon en een lichaamsmeting gebeurd. Daarnaast is er een grotere ruimte voorzien waar er allerlei materiaal aanwezig is om klanten personal training aan te bieden. In de PHP-Facility word je steeds 1 op 1 begeleid en er zal zeker niks ontbreken! Er zullen verschillende toestellen aanwezig zijn, zoals een Power Rack met talrijke additieven, Lat pulldown, Cable row, Functional training system maar ook dumbbells en verschillende trainingsbars. Alle oefeningen die op het trainingsschema van de klant staan, kunnen worden uitgevoerd in de PHP-Facility of in een andere fitnesscentra! Aan kwaliteit zal het zeker niet liggen in de PHP-Facility. Er werd gekozen voor zéér kwalitatief materiaal zoals Atlantis, Watson, Eleiko en ATX. Aangezien alles persoonlijk gebeurd, moet er telkens een afspraak worden gemaakt. We zullen de meeste dagen open zijn om 6 uur in de ochtend, zodat klanten indien gewenst vóór hun werk kunnen komen.

Personal training sessie…

Wat houdt een personal training sessie in? De klant wordt gedurende 60-90 minuten persoonlijk begeleid. Meestal omvat deze training een warming-up waar we alle spieren in functie van de training losmaken, gevolgd door een krachtsessie & eventuele cardiosessie in functie van je doelstelling. Alle kleine details worden uitgelegd en je wordt gedurende de sessie gemotiveerd zodat er progressie kan worden gemaakt. Bij 99% van de Personal Trainers wordt er een tarief per uur gevraagd, Personal Health Plan vraagt dit per sessie die gemakkelijk tot 90 minuten kan oplopen. We willen hierop opnieuw de focus leggen op het persoonlijk aspect van de begeleiding, als klant wordt je bij iedere training gescreend, kijken we of we de mobiliteit kunnen verbeteren door manipulatie en dan starten we pas de training in functie van jouw doelstelling. Na de training zal er nog tijd over zijn om vragen te stellen, iets te drinken indien gewenst of kan je een douche nemen in de PHP-Facility.

Interesse in personal training?

Boek één of meerdere sessies.

Vragen? Contacteer ons gerust!